بازارهای معاملاتی درچشم همگان
بسیاری از مردم و حتی گاهی خود ما نیز پیش از آنکه وارد بازارهای معاملاتی (بورس-فارکس-ارز دیجیتال) شویم آگاهی و درک درستی ازآن نداشتیم.
اغلب مردم تصور میکنند که فارکس محلی برای قمار است. بعضی آن را با شرکتهای هرمی مقایسه میکنند و بعضی دیگر نیز موفقیت و کسب درآمد از این طریق را ناممکن میدانند.
برخی از افراد نیز به این دلیل که با پیشرفت تکنولوژی و اینترنت و صنعتهای بانکی و مالی آشنا نیستند آن را از اساس بی پایه و ابزاری برای کلاهبرداری میدانند.
اما واقعیت این است که بازارهای بورس، فارکس و ارز دیجیتال فرصتی هستند برای درآمد بیشتر و رشد بر اساس استعداد در رفتارهای مالی که در بسیاری از کشورها نیز به عنوان شغل دوم مردم و حتی درآمد اولشان میباشد.
شرایط کسب درآمد از بازارهای معاملاتی
اولین شرط مهم این است که میبایست عاشق این حرفه بود، نه این که فقط به دلیل نیاز یا فریب رویا فروشان وارد آن شد. انسان تنها در حرفهای موفق خواهد شد که واقعا عاشق آن باشد.
مورد دوم نداشتن عجله برای رسیدن به رویاهاست. یک شبه پولدار شدن در فرهنگهای مختلف عبارتی است که برای افراد عجول یا بلند پروازی که فکر میکنند هر موفقیتی به یک باره حاصل شده به کار میرود. فقط کافیست واقع بین باشید و فریب وعدههای افرادی که سودشان در ناآگاهی شماست را نخورید.
طبیعتا هر انسانی با فعالیت هدفمند، نقشه راه صحیح و راهنمایی فردی کارکشته و دلسوز در مسیری که عاشق آن است موفق خواهد شد و اگر مثل موضوع ما با بازارهای مالی در ارتباط باشد به ثروتی دست خواهد یافت که برایش تلاش کرده است.
پس مورد آخر میشود همراه شدن با کسی که در این زمینه کارکشته است و کوهی از تجربیات داشته و با دلسوزی و راهی موثر دانش، مهارت و تجارب خود را با دیگران به اشتراک میگذارد؛ نه شخصی که درآمدش فقط از آموزش باشد و فقط به دلیل نیاز جامعه (بازار داغ آموزش)، شاخه بازارهای معاملاتی را انتخاب کرده و با مطالعه منابع تکراری و طراحی یک لوگو اسم آکادمی یا استاد را برای خود رقم بزند.
دیدگاه افراد بازنده در بازار
این دیدگاه در بازار مختص افراد ریسکپذیری است که غیر تخصصی عمل میکنند.
این افراد شمههایی از سودهای بازار را شنیده، و تحت تاثیر آن اقدام به تلاش در راستای کسب سود میکنند، اما بدون علم و آگاهی کافی.
چنین دیدگاهی شامل افراد بازنده و شبیه به تفکر افراد قمارباز میباشد. که انتظار دارند بدون علم تخصصی خاص به سودی چشمگیر دست پیدا کنند و با فاصله گرفتن از واقعیت تخصصی بودن بازار سرمایه خود را از دست میهند.
از نشانههای معاملات این افراد حجمهای معاملاتی غیر منطقی و در نظر نگرفتن حدضرر ویا استفاده از روشهای مارتینگل میباشد.
سرانجام چنین افرادی چندین مرتبه پول خود را تقدیم به بازار کرده و همچنان بر همان روش معاملاتی و سبک رفتاری اشتباه و غیر تخصصی خود پایبند میمانند و به این ترتیب روند معاملاتیشان نیز به همین منوال پیش خواهد رفت.
راه حل و تغییر دیدگاه بازنده بودن
تمایل خود فرد به تغییر دادن این نوع دیدگاه.
آموزش حرفهای معاملهگری نزد یک متخصص با تجربه.
مراجعه به رواندرمانگری که از قوانین معاملهگری اطلاع داشته باشد. (مدیریت هیجانات حین معامله، نیاز غیر قابل انکار هر معاملهگر است)
همکاری با درمانگر و مربی و نیز رعایت اصول معاملاتی و روانشناختی توصیه شده.
دیدگاه افراد برنده در بازار
این افراد ذات بازار و حرکتهای قیمت را درک کردهاند و رفتار بازار و سایر معاملهگران را میشناسند و بدون تعصب به بازار بازار نگاه میکنند.
بیشتر این افراد سوئینگ تریدر بوده و بر مدیریت قبل و بعد از معامله مسلطاند.
نداشتن طمع و واقعگرایی و رفتارشناسی عالی از مشخصات بارز چنین معاملهگرانی میباشد.
افراد دارای این نوع دیدگاه انعطافپذیر بوده و بیشترین درآمد را با صرف کمترین هزینههای معاملاتی کسب میکنند.
افراد با این نوع دیدگاه نیز در ابتدا به این منعطفی نبوده و به تدریج به این جایگاه رسیدهاند.
پس فراموش نکنید که تغییر دیدگاه امکان پذیر میباشد، اما با اصول و روش تخصصی مورد نیاز خود.
در این مقاله سعی شد که دو نوع دیدگاه عمده به بازارهای مالی را با یکدیگر بررسی و تحلیل کنیم. امیدواریم که نکات مثبت این مطلب را برای خود استخراج کرده و از آن در مسیر معاملهگری تخصصی استفاده کنید.
پرسود باشید
شما بازار را چطور میبینید؟
3 پاسخ
عالی بود ممنون
از نظر من بازار به درد کسی میخوره که با مدیریت ریسک و سرمایه درست، به خودش برای آموزش و کسب تجربه زمان کافی میده تا وقتی که به مهارت رسید سرمایه کافی برای انجام معامله و کسب سود از بازار رو داشته باشه
عموما دیدگاه مثبت افراد بعد از آشنایی با بازارهای مالی – فقط به دلیل حجم وسیع آموزشهای سطحی و بعضا غیر عملی به شدت لطمه میخورد – اتکا به کسب تجربه و دانش فردی زمان بر و فرسایشی است…
سپاس