مواردی مثل عدم ارضایی مالی یا روانی ، معامالت احساسی، حس انتقام، عدم آرامش استفاده از اندیکاتورها و روش های منسوخ شده و از اصلی ترین عواملی هستند که باعث اور ترید می شوند.
در ادامه قصد داریم 3 ابزاری که باعث می شود مشکل اور ترید به صورت ریشه ای و برای همیشه حل شود را برایتان عنوان کنیم تا بتوانید نهایت استفاده از این مقاله ببرید .
1.پلن معاملاتی چه کمکی در جلوگیری از آورترید می کند؟
پلن معامالتی شما باید آنقدر دقیق و قدرتمند باشد که بهترین ورود ها و کمترین خواب سرمایه را داشته باشید.
اگر استراتژی معاملاتی شما سودده باشد و آرامش خاطر در معامله را برایتان فراهم می کند، پس پلن معاملاتی تان هم حکم نقشه گنج را برایتان دارد و می توانید تنها با پایبندی به قوانین آن به درآمد و سرمایه مورد نظر خود برسید .
پایبندی به پلن معاملاتی تقریبا همه معاملاتی که منجر به اور ترید می شود را به راحتی فیلتر می کند و هیچ گاه اجازه نمی دهد که شما ریسکی غیر مجاز انجام دهید یا در زمان هیجان وارد معاملات احساسی شوید. در حقیقت نداشتن پلن باعث غلبه احساساتی مثل طمع، ترس، تردید، انتقام و … بر شما می شود.
2.داشتن ناظر معاملاتی چه کمکی به ما می کند؟
پلن معامالتی در واقع نوعی از ناظر معامالت است که در فرایند یک معامله همیشه در کنارتان هست تا شما خطایی انجام ندهید. وقتی که به آن پایبند نباشید می بایست این پلن را به یک شخص که اختیار تنبیه شما را به شکل مالی دارد بدهید تا اگر از پلن خود به هر علتی تخطی کردید، شما را جریمه نقدی کند .
این اقدام باعث می شود تا شما به هر اقدامی که می خواهید انجام دهید، به صورت منطقی و بدور از هرگونه احساس مضر فکر کنید و تصمیم صحیح اتخاذ کنید .
هیچ گاه طوری رفتار نکنید که نیاز به ناظر معامله گر داشته باشید اما اگر احتیاج پیدا کردید و تصمیمتان برای موفق شدن در بازار حتمی است، این اقدام را جدی بگیرید . نکته بسیار مهم در این روش این است که شما باید به قدری از جریمه شدن ترس داشته باشید که این ترس شما را از لحاظ احساسی وارد یک منطقه امن کند تا هرگز فکر اشتباه آگاهانه به ذهنتان خطور نکند.
3.نقش سروتونین در آورترید چیست؟
در بدن همه انسان ها ماده ای به نام سروتونین ترشح می شود. سروتونین جاری کننده “ احساس خوب “ و یک انتقال دهنده عصبی در بدن انسان ها است که در دستگاه گوارش و سیستم عصبی یافت می شود .سروتونین ( Serotonin)از نظر علمی هورمون نیست اما عملکردی مشابه یک هورمون دارد.
برخورداری از سطوح مناسب این هورمون باعث می شود که فرد احساس شادی بیشتری داشته باشد و استرس کمتری را تجربه کند و به طور کامل از نظر روحی و روانی وضعیت بسیار بهتری داشته باشد. بلافاصله بعد از ترشح این هورمون در بدن هر گونه استرس و احساس منفی از بین می رود.علت این اتفاق تاثیر سروتونین بر مغز انسان و تغییر شیوه فکر کردن در کمتر از چند ثانیه است. جالب است بدانید حتی بر خواب شما هم اثر دارد و کمبود آن باعث مشکلات بی خوابی می شود.
سروتونین از کجا تامین می شود؟
چه کاری بیشتر شما را خوشحال می کند و احساس خوبی به آن دارید؟هرزمان که آن کار یاا اتفاق رخ دهد سروتونین در شما ترشح می شود و کمترین نشانه آن آمدن لبخند بر لب های شماست.
اگر تا الان با هورمون های مثل کورتیزول ودوپامین آشنا بودید بد نیست سروتونین را هم به این لیست اضافه کنید.
نکته جالب اینکه این هورمون حتی در حیوانات و حشرات هم ترشح می شود و باعث تغییر در عملکرد عادی آن ها می شود آشنایی با نحوه عملکرد این هورمون و تاثیر آن بر تصمیمات تان می تواند به شما در روند رشدتان کمک کند.
زمانی که معامله گر بر اساس استراتژی معاملاتی خود یک موقعیت مناسب را شناسایی می کند و به حد سود خود می رسد احساس رضایت و خشنودی دارد و این احساس خوشحالی ناشی از ترشح سروتونین در بدن شخص می باشد. در لحظاتی که شما بابت شناسایی موقعیت ها و کسب سودهای متوالی به خودتان افتخار می کنید، سروتونین در بدن شما در حال ترشح است.
پس هر معامله موفق شما مثل یک قرص سروتونین عمل می کند که این موضوع ممکن است به شدت خطرناک باشد. تا الان فهمیدیم هر کاری که باعث شادی و رضایت در انسان ها شود مسبب آن ترشح سروتونین است.
چرا نباید سروتونین ما از بازار تامین شود؟
فرض کنید که به تصور خودتان در چرخه شانس قرار گرفته اید و 3 معامله آخرتان با سودهای بزرگ بسته شده است. هیجان و حس شادی ایجاد شده از این موفقیت شما را به سمت معامالت بیشتر و کسب سود های بیشتر سوق می دهد .
مشکل از جایی شروع می شود که معامله گر همه ی درهای ورود سروتونین به بدن خود را به صورت ناآگاهانه می بندد و تنها راه تامین حس خوشحالی را در سود کردن از بازار می بیند .
مغز برای بقای بدن و جلوگیری از افسردگی به سروتونین نیاز دارد؛ بنابراین بلافاصله بعد از معامله موفق شما را پشت چارت میخ کوب می کند. شاید در آن لحظه متوجه نشوید اما وقتی این اتفاق بیفتد که ذهنتان تنها راه تامین سروتونین را در انجام معاملات بیشتر ببیند، شما دیگر نه بر اساس پلن معاملاتی تان و نه بر اساس منطقی مالی تان معامله می
کنید. در حال حاضر، هدف شما فقط یک چیز است :
تامین دوباره سروتونین آن هم از طریق انجام معاملات بیشتر.
نتیجه اینگونه معامالت آسیب های مالی و روحی شدید است. بعد از حرکت قیمت در محدوده مخالف خواسته شما، سروتونین به کمترین حد می رسد و جای آن را کورتیزول می گیرد و شما دچار هیجان استرس و افسردگی می شوید.