خروج با مدیریت حدضرر
در این روش وقتی ما نشانه هایی از ضعف ، یا تغییر یا سویینگ هایی را می بینیم ، دیگر مثل روش قبلی ، نمی آییم مقداری از حجم را نقد نماییم و مابقی را مدیریت کنیم ، در این روش هیچ حدسودی برای معاملات در نظر گرفته نمی شود ، بلکه پشت قیمت ، کندل به کندل یا سویینگ به سویینگ ، بر اساس تمام آموزشهایی که از طریق چارتیکال فرا گرفته ایم ، حدضرر را جابه جا می کنیم ، تا نهایتا جایی که ضریب چولگی کم می شود ، شیب ، عمق وپرتاب بر خلاف ما تغییر میکند ، اتوماتیک وار با حدضرر در منطقه سود از بازار خارج می شویم .
فرض کنید یک موقعیت معاملاتی به شکل اسپایک در بازار شکل گرفته وما بعد از استال stallوارد معامله شده ایم ، طبق تصویر زیر:
همانطور که قبال بیان گردید، حد ضرر را پشت اولین سوئینگ موثر زیر پایین ترین کندل استال قرار می دهیم. در ادامه و بعد از ورود ما قیمت کندلی را می سازد که در یک سوم ( 1/3 ) بالایی بسته شده در اینجا احتمال میدهیم که کندل بعدی هم به صورت صعودی خواهد بود و به محض اینکه کندل بسته شد: حدضرر را از پشت اولین سویینگ موثر به پشت کندل آخر منتقل می کنیم.یعنی کندلهایی که بعد از ورود ما ایجاد میشوند و در1/3 بالایی هم بسته میشوند ، اما اگر اندازه آن کندلها به قدری کوچک باشند که به کندلهای متن بازار نمی خورند ، در این حالت ما انتقال حدضرر را به زیر این کندلها ، انجام نمیدهیم ، چون میدانیم بنا به دلایلی دستورات معاملاتی در جهت ما کم شده کاهش جریان سفارشات. مگر اینکه شکل گیری این کندلها و توقف قیمت ، به خاطر یک خبر پیش رو ، یا قرار گرفتن در مجاورت یک سطح تنش یا رسیدن به انتهای موومنت بوده ، که در این صورت ما حدضرر خود را پشت همان کندلهای کوچک قرار میدهیم .
اما اگر کندل در یک سوم پایینی بسته شد،حدضرر را جا به جا نمی کنیم و این کار را تا پایان موومنت یا یک سطح تنش ادامه می دهیم . پس در ابتدای حرکت ، تا زمانیکه حرکتی در بازار اتفاق نیفتاده و بازار به حرکت اصلی خود ادامه نداده ما حدضرر خود را جابه جا نمی کنیم . در مورد کندل های هیجانی خیلی بزرگ ، میتوان بعد از بسته شدن کندل ، حدضرر را به نقطه %50 کندل منتفل نمود.
اما اگر بعد از یک گام ، یک پولبک اتفاق افتاد ، تا زمانی که سطح پیش روی قیمت که اصلاح از آنجا آغاز شده ، شکسته نشود ، نباید برای جابجا کردن جای حدضرر از زیر سویینگ موثر ، به زیر کندلی که در1/3 بالایی بسته شده ، عجله کرد . این کار بدین خاطر صورت میگیرد که ممکن است قیمت مانند شکل زیر بخواهد اکستنشن بعدی را با چند موومنت طی کند زمانی اکستنشن بعدی شروع میشود که اصلاح موومنتها بیشتر از 50% گام خود نباشد ، و تا زمانیکه این موضوع رعایت میشود ، این موومنت ها جزء اکستنشن جدید هستند . حال اگر ما بخواهیم از ابتدا و قبل از ناحیه اصلاحی خود ، کندل به کندل حدضرر خود را جابه جا کنیم ، این احتمال وجود دارد که با این اصلاح های موومنت مانند تصویر زیر و یا یک سایه کندل ، حدضرر ما خورده شود و از بازار خارج شویم .
اما زمانیکه یک کندل تشکیل میشود و این ناحیه را رد می کند ، ما می توانیم کندل به کندل حدضرر را جابه جا کنیم و یا معامله خود را ریسک فری کرده و حدضرر را به زیر ناحیه %50 تغییر دهیم .
تا زمانیکه شرایط ریسک فری مهیا نشده ، باید پای چارت باشیم ومدیریت کنیم .
اگر به هر دلیلی ، هزینه معامله به علت فاصله گرفتن لبه ورود از حدضرر که قاعدتا باید پشت آخرین سویینگ باشد ، زیاد شود ، مثال ما زمانی که لبه ورود صادر شده ، پشت چارت نبودیم و وقتی چارت را دیدیم که بعد از کندل لبه ورود ، کندل دیگری تشکیل شده ، در چنین حالتی برای معامله گران اگرسیو، در صورت مناسب بودن سایر آیتم های چک لیست معاملاتی ، میتوان وارد معامله شد و حد ضرر را بجای اینکه پشت آخرین سویینگ موثر بگذاریم ، پشت کندلی که در 1/3 بالایی بسته شده ، قرار میدهیم . به مانند حالتی که معامله را کندل به کندل مدیریت مینماییم .پس با بسته شدن کندل در 1/3 بالایی در گام صعودی ، وارد معامله شده و حدضرر را زیر این کندل قرار میدهیم .
بعد از اینکه قیمت موومنت حرکتی خود را کامل کرد ، میتوان تمام معامله را نقد کرد و از معامله خارج شد . همچنین ما می توانیم طبق روش خروج چند قسمتی ،مقداری از حجم معامله را نقد کنیم و در خصوص حجم باقی مانده از معامله،حدضرر را به ماورای 50% گام قوی انتقال دهیم تا به قیمت اجازه اصلاح و شکل گیری سویینگ جدید را بدهیم.
بعد ازپایان اصلاح و دیدن کندل لبه ورود ، مجددا میتوان حجم جدید وارد کرد . منتهی باید در نظر داشت در پوزیشن جدید هم باید همان دقت در ورود به معامله را رعایت کرد و حتی بیشتر ، چون اشتباه در پوزیشن جدید هم میتواند این معامله را منجر به ضرر نماید و هم سود معامله قبلی را از بین ببرد . از اینجا به بعد نیاز نیست کندل به کندل مدیریت
نماییم ، چون مقدار قابل توجهی در سود هستیم و از این به بعد، سوئینگ به سوئینگ حدضرر را جابه جا می کنیم و تا مادامیکه عدم توانایی در ادامه دیده نشده با روند باقی میمانیم . پس :گام اول حدضرر را کندل به کندل و از گام های بعدی،سویینگ به سویینگ جا به جا می کنیم.
باید هدف ما این باشد که : حدضرر؛ معاملات ما را، در محدوده سود مدیریت نماید. بعد ازآنکه حدضرر را کندل به کندل جا به جا کردیم ، وقتی قیمت مخالف جهت ما حرکت می کند ، تا زمانی که کندل بسته نشده ، ما نمیدانیم در جنگ بین خریدار و فروشنده ، کدام برنده خواهند بود . پس تا زمان بسته شدن کندل ، ما مجاز نیستیم ، معامله را بصورت
دستی ببندیم . و بعد از اینکه کندل بسته شد ، ما با توجه به اینکه باید جریان سفارشاتی شکل بگیرد ، تا ما مطمئن شویم که کندلی که شکل گرفته ، ادامه پیدا میکند ، اجازه میدهیم به حد ضرر ما در محدوده سود برسد .