معامله گر برای اینکه بتواند به صورت اصولی و مداوم به یک تریدر موفق تبدیل شود نیاز است تا در تمامی لحظات ترید هایش به نکاتی که در این مبحث به آنها اشاره می شود به صورت اصولی و به عنوان یک اصل اساسی پایبند باشد.
به عنوان فردی که قصد شروع به معامله گری را دارد در ابتدا نیاز است تا فرد به یک سیستم شخصی برای کار دسترسی داشته باشد.این سیستم می تواند لپ تاپ و یا کامپیوتر باشد.نکته مهم این است که فرد از امنیت وسیله اطمینان حاصل کند چرا که قرار است درآینده بخشی از سرمایه ی فرد وارد این سیستم شود لذا توصیه می شود نکات امنیتی سیستم توسط متخصص بررسی و کنترل شود. ضمنا ترید کردن با گوشی همراه اصلا توصیه نمی گردد.
از آنجایی که معامله گر نیاز به اینترنت جهت بررسی چارت ها و ترید هایش دارد لذا توصیه می شود اینترنت با سرعت مناسب را از قبل بررسی کند و بهترین گزینه را انتخاب کند.ضمنا یک معامله گر حتما باید به فکر اینترنت جایگزین در صورت قطعی اینترنت اول هم باشد.
معامله گر باید محیط مناسبی جهت ترید آماده کند . یک معامله گر هر چند مهارت خاصی در ترید کردن با هر روشی داشته باشد اما بودن در اماکنی که باعث تشویش ذهن فرد شود امکان خطا را بالا می برد.لذا توصیه می شود برای شروع از یک اتاق ساکت استفاده شود و با گذشت زمان و کسب مهارت و تجربه می توان آن را به دفتر کار انتقال داد.
همانطور که در قسمت اول در ارتباط با سیستم توضیح داده شد. ما می توانیم با یک سیستم شروع به کار کنیم ، اما با گذشت زمان و کسب مهارت و تجربه و در پیش گرفتن استراتژی شخصی که فرد به فرد متفاوت است. شاید برای افرادی نیاز به چند مانیتور احساس شود که می توان از دلایل آن به موارد زیر اشاره کرد:
بررسی یک جفت ارز در چند تایم فریم
کار کردن صرفا بر روی چند ارز با نقدینگی بیشتر
به منظور استفاده از فوت پرینت ها و..
استفاده از چند مانیتور از آشفتگی ذهنی جلوگیری می کند. و به فرد این فرصت را می دهد تا برروی چارت تمرکز بیشتری داشته باشد.
بهتر است محیط کار بسیار ساده و خلوت طراحی شود و از چیدن و طراحی با وسایلی که باعث پراکندگی و تشویش ذهنی می شود اجتناب کرد.همچنین صفحه دسکتاپ باید حداقل آیکون های ممکن را داشته باشد. و بک گراندی انتخاب بشود که باعث پریشانی ذهن نشود.
فردی که شغل معامله گری را انتخاب می کند. در هنگام ترید نباید به هیچ عنوان خود را در معرض وسایل ارتباطی و شبکه های اینترنتی قرار دهد.همچنین بر روی دسکتاپ سیستم نیز نباید هیچ یک از این برنامه ها را داشته باشد.
بک گراند متاتریدر و رنگ کندل ها نباید رنگی باشد که باعث خستگی چشم شود .رنگ پیشنهادی و مورد تایید جناب
آقای جبل عاملی که پس از طی چندین سال تجربه آن را به معامله گران پیشئنهاد می دهند در تصویر زیر آمده است:
به عنوان جمع بندی این قسمت باید اشاره کرد که با رعایت کردن تمامی موارد فوق می توان به آرامش ذهنی برای شروع به معامله رسید.اما به هیچ وجه کافی نیست.در ادامه سایر اصول ورود به معامله عنوان خواهد شد .
معامله گر برای اینکه بتواند معاملات موفقی داشته باشد ، باید خود را از تمام عواملی که باعث تشویش ذهنی می شود، دور کند ؛ از جمله عواملی که باعث بروز معاملات نادرستی می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:
احساس پیروزی:
وقتی که فرد در چند معامله پیاپی به موفقیت می رسد ، در این حالت فرد احساساتی همچون قدرت و شکست ناپذیری و را در خود تقویت می کند. در اینجا اگر معامله گر به گونه ای با خود رفتار کند که بگوید من تمام بازار را خواهم گرفت و تمام معاملات من سودده خواهد شد، این نگرش باعث بروز خودباوری کاذب و نادرست می شود. مثلا اگر در همان چند معامله تعدادی از پوزیشن های ما بصورت تصادفی در جهت پیش بینی ما حرکت کرده باشند ، باعث می شود اگر معاملات بعدی با ضرر بسته شوند ، در برابر شکست های بعدی قادر به کنترل احساسات خود نباشیم و معاملات را هیجانی کنترل کنیم و یا در معاملات دیگر طبق چک لیست عمل نکنیم و در نهایت برآیند معاملاتی مان منفی شود.
در چنین مواردی بهترین راهکار بررسی معاملات موفق توسط مربی می باشد. در صورتی که مربی نیز درست بودن آن معاملات را تایید کرد بهترین کار خروج قسمتی سود از بازار می باشد ، تا طعم پیروزی را بیشتر احساس کنیم . اما اگر معاملاتی که در چند معامله پیایی گرفته شده توسط مربی بررسی شد و نتیجه دلخواه مربی نبود ، بهترین راهکار
نکته برداری و دقت در معامالت جدید و مجددا بررسی توسط مربی می باشد . در این حین استفاده از مشاوره جهت بررسی حالت و عادات معامله گری نیز به شدت توصیه می شود.
احساس شکست:
این حالت را می توان برای کسانی در نظر گرفت که سالها در بازارهای مالی با انواع روش های نادرست شروع به ترید کرده اند و قسمتی از سرمایه و زمان خود را از دست داده اند. همچنین این حالت می تواند در برخی از اشخاص با تیپ های شخصیتی مختلف که هنوز وارد بازارهای مالی نشده اند نیز اتفاق بیفتد. لذا اگر فرد در معاملات اخیر خود ضررده
بوده، باید معاملات او توسط مربی بررسی شود و اگر تاثیر بسیاری روی فرد داشته باشد. می تواند مدتی از بازار دور باشد. در نهایت بهترین راهکار در این حالت استفاده از مشاوره جهت بررسی شرایط فرد و تمرین و کسب مهارت می باشد.
ایجاد تروکسلر:
افرادی که تازه مهارت های لازم را کسب کرده و از نظر مربی آماده شروع به ترید می باشند و افرادی که در معاملات قبلی خود شکست خورده اند و به دنبال بازگشت سرمایه خود از بازار می باشند. همچنین افرادی که معاملات پیاپی مثبت داشته اند، به دلیل احساس قدرت طلبی، ممکن است به دنبال این باشند تا تمام موقعیت های بازار را شکار کنند ، لذا وقت بسیاری را در پای چارت ها سپری می کنند و دائما در حال تغییر چارت ها برای گرفتن موقعیت های معاملاتی می باشند . این موضوع نیز باعث گرفتن معاملات هیجانی و اغلب ضررده می شود.